Wykonanie
Miruna . Pierwszy raz kupiłam
rybkę i
powiem szczerze, bardzo nam zasmakowała.Filety były grube,świeże, więc postanowiłam na tradycyjnie panierowana
rybkę do obiadu.Przepis prosty i szybki, a efekt murowany.Składniki- filety z miruny 60 dkg.-
mąka,
jajko,
bułka tarta-
sól,
pieprz,
czosnek granulowany,
cytrynaWykonanieFilety rozmroziłam na sitku,
skropiłam sokiem z cytryny i porządnie osuszyłam .następnie posypałam delikatnie
solą,
pieprzem i granulowanym
czosnkiem( odstawiłam na godzinkę do lodówki)Tak przygotowane
rybki obtoczyłam najpierw w
mące,
potem roztrzepanym
jajku i
bułce tartej.Smażyłam z obu stron na rumiano.Ot i gotowe :) Podałam z ziemniaczkami
purre i duszoną
marchewką.Smacznego :)Oczywiście miałam pomocnika przy przygotowywaniu obiadu.On bardzo sobie ceni
rybkę, zwłaszcza surową.Teraz już przygotowany na poobiednią drzemkę:)