ßßß Cookit - przepis na Gotowanie

Gotowanie

nazwa

Wykonanie

Naprawdę to danie można zrobić w 10 minut. Ja je uwielbiam, u mnie w rodzinie boczniaki je się od zawsze. Jesteśmy dość grzybową rodzinką:)Boczniaki w panierce świetnie smakują z frytkami i surówką, zastępując np. kotleta schabowego. Można je też dać jako dodatek. Jak kto woli:) U mnie ubogo - z chlebkiem i ogórkiem kiszonym, ale to dlatego, że ciągle muszę się uczyć - jeszcze tylko dwa egzaminy dzielą mnie od tytułu lek.dent.
Potrzebujemy:
1 opakowanie boczniaków
2 jajka
mąkę
bułkę tartą
sól i pieprz
tłuszcz do smażenia
Boczniaki myjemy i doprawiamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące, jajku (roztrzepanym) i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia skórki. Smacznego!:)
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2012/06/danie-w-10-minut-boczniaki-panierowane.html