Wykonanie
Naprawdę to danie można zrobić w 10 minut. Ja je uwielbiam, u mnie w rodzinie boczniaki je się od zawsze. Jesteśmy dość
grzybową rodzinką:)Boczniaki w panierce świetnie smakują z frytkami i surówką, zastępując np. kotleta
schabowego. Można je też dać jako dodatek. Jak kto woli:) U mnie ubogo - z
chlebkiem i
ogórkiem kiszonym, ale to dlatego, że ciągle muszę się uczyć - jeszcze tylko dwa egzaminy dzielą mnie od tytułu lek.dent.
Potrzebujemy:1 opakowanie boczniaków2
jajkamąkębułkę tartąsól i
pieprztłuszcz do smażeniaBoczniaki myjemy i doprawiamy
solą i
pieprzem. Następnie obtaczamy w
mące,
jajku (roztrzepanym) i
bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia skórki. Smacznego!:)