Szybkie, niby banalne, ale zupełnie inne :)400 - 450 gram cielęciny (cielęcina zadnia) na 3 konkretne kotlety3 jaja (po jednym na każdy kotlet)bułka tarta do panierunkumąka do panierunku2 rozbełtane jaja do panierunkusól, pieprz3 ćwiartki cytryny do pokropienia mięskaKotlety rozbić tłuczkiem na grubość około 1 cm, obsypać pieprzem i solą, zostawić na 30-60 minut w lodówce.Jaja rozbełtać, sznycle panierować najpierw w mące, potem w jaju i na końcu w bułce tartej, smażyć na złoto na rozgrzanym oleju.W tym czasie na osobnej patelni usmażyć jaja.Na talerze wykładać kotlety, na nich ułożyć jaja. Potrawę podałam z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty.Tuż przed jedzeniem sznycel skropić sobie sokiem z cytryny.