Wykonanie
« Powrót  Opis:Potrawa dobrze wpływa na utrzymanie dobrego stanu skóry, dziąse i zębów.
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina bez kości 50 dekagramów
jajka 5 sztuk
tarta bułka 5 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
smalec 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte
mięsko podzielić na 4 kotlety, rozbić, naciąć na brzegach i z obu stron oprószyć
solą,
pieprzem.
Jajko rozbić.Sznycle maczać w
jajku i
bułce (wymieszanej z
mąką).Na rozgrzanej patelni ze
smalcem smażyć
mięsko z obu stron na złoty kolor.Usmażyć
jajka na patelni i podawać 1 jako z 1 sznyclem.Uwagi:Pyszne z
ziemniakami puree oraz
marchewką z
groszkiem.Autor: Scully16Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: marzeniewData: 2009-04-28ładnie wyszło to sadzone jakoDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: