ßßß Cookit - przepis na Sznycel z jajeczkiem

Sznycel z jajeczkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Potrawa dobrze wpływa na utrzymanie dobrego stanu skóry, dziąse i zębów.
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
cielęcina bez kości 50 dekagramów
jajka 5 sztuk
tarta bułka 5 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
smalec 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyte mięsko podzielić na 4 kotlety, rozbić, naciąć na brzegach i z obu stron oprószyć solą, pieprzem.
Jajko rozbić.
Sznycle maczać w jajku i bułce (wymieszanej z mąką).
Na rozgrzanej patelni ze smalcem smażyć mięsko z obu stron na złoty kolor.
Usmażyć jajka na patelni i podawać 1 jako z 1 sznyclem.
Uwagi:
Pyszne z ziemniakami puree oraz marchewką z groszkiem.
Autor: Scully16
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: marzeniew
Data: 2009-04-28
ładnie wyszło to sadzone jako
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7937/Sznycel-z-jajeczkiem