ßßß Cookit - przepis na Tatar z łososia przekładany serkiem

Tatar z łososia przekładany serkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
łosoś wędzony posiekany 150 gramów
serek Almette z chrzanem 2 sztuk
kapary 2 łyżek stołowych
sałata lodowa 0,25 sztuk
ogórek świeży 1 sztuk
sezam czarny 1 łyżek deserowych
plasterek cytryny 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowych
miód płynny 1 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
koperek posiekany 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Sos koperkowy: oliwę wymieszać z musztardą, miodem, sokiem z cytryny i posiekanym koperkiem.
Oczyszczony ogórek i sałatę pokroić w drobną kosteczkę i wymieszać z przygotowanym sosem. Wszystkie składniki podzielić na 4 równe porcje. Do okrągłego naczynia (np. foremka cukiernicza), układać warstwami: sałatę z ogórkiem, grubą warstwę serka z chrzanem, kapary, łososia. Wypełnioną foremkę odwrócić i delikatnie obstukując wysunąć potrawę na talerz. górę tatara posypać sezamem. Udekorować plasterkiem cytryny i koperkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5235/Tatar-z-lososia-przekladany-serkiem