Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
łosoś wędzony posiekany 150 gramów
serek Almette z
chrzanem 2 sztuk
kapary 2 łyżek stołowych
sałata lodowa 0,25 sztuk
ogórek świeży 1 sztuk
sezam czarny 1 łyżek deserowychplasterek
cytryny 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowych
miód płynny 1 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
koperek posiekany 1 łyżek deserowychWykonanie:Sos
koperkowy:
oliwę wymieszać z
musztardą,
miodem,
sokiem z cytryny i posiekanym
koperkiem.Oczyszczony
ogórek i
sałatę pokroić w drobną kosteczkę i wymieszać z przygotowanym sosem. Wszystkie składniki podzielić na 4 równe porcje. Do okrągłego naczynia (np. foremka cukiernicza), układać warstwami:
sałatę z
ogórkiem, grubą warstwę
serka z
chrzanem,
kapary,
łososia. Wypełnioną foremkę odwrócić i delikatnie obstukując wysunąć potrawę na talerz. górę tatara posypać
sezamem. Udekorować plasterkiem
cytryny i
koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: