Carpaccio z łososia z miodowo-musztardowo-cytrynowym dressingiemDziś kolejna odsłona menu na świąteczny obiad. Carpaccio z łososia to doskonała przystawka na duże imprezy. Jest lekka, łatwa i szybka w przygotowaniu, wyśmienicie smakuje i pięknie wygląda. Jest po prostu doskonała. Polecam wszystkim nie tylko na święta.Dla 2 osób przygotuj:1 paczkę wędzonego łososia w plasterkach (200g)1 garść koperku1 dużą łyżkę miodu1 dużą łyżkę musztardy francuskiej1 dużą łyżkę musztardy dijon1 dużą łyżkę soku z cytryny1 garść piórek parmezanuŁososia ułóż fantazyjnie na talerzu. Musztardy, sok z cytryny i miód wymieszaj w jednym naczyniu, dodaj posiekany koperek i wymieszaj. Polej łososia dressingiem i posyp parmezanem, dopraw świeżo mielonym pieprzem i gotowe. Smacznego!