Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopaluszki surimi 1 porcjamieszanka
sałat 1 porcja
koperek 3 gałązki
kapary 2 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
ogórek sałatkowy 1 sztuk
musztarda Dijon 1 łyżek deserowych
miód 1 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone listki
sałat osuszyć. Umytego
ogórka pokroić w plasterki.Wymieszać mieszankę
sałat z plasterkami
ogórka. Na wierzchu ułożyć surimi. Całość posypać
kaparami.Z wyszorowanej przekrojonej
cytryny odkroić 1 plasterek, a z reszty wycisnąć sok i wymieszać go z
miodem oraz
musztardą, stopniowo dolewając
oliwę. Część opłukanego
koperku drobno posiekać i dodać do sosu. Tym sosem polać
sałatkę i udekorować odłożonym
koperkiem oraz plasterkiem
cytryny.Uwagi:
Kapary można zastąpić
oliwkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Owoce morzaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: