ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopaluszki surimi 1 porcjamieszanka sałat 1 porcjakoperek 3 gałązkikapary 2 łyżek stołowychcytryna 1 sztukogórek sałatkowy 1 sztukmusztarda Dijon 1 łyżek deserowychmiód 1 łyżek stołowycholiwa 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone listki sałat osuszyć. Umytego ogórka pokroić w plasterki.Wymieszać mieszankę sałat z plasterkami ogórka. Na wierzchu ułożyć surimi. Całość posypać kaparami.Z wyszorowanej przekrojonej cytryny odkroić 1 plasterek, a z reszty wycisnąć sok i wymieszać go z miodem oraz musztardą, stopniowo dolewając oliwę. Część opłukanego koperku drobno posiekać i dodać do sosu. Tym sosem polać sałatkę i udekorować odłożonym koperkiem oraz plasterkiem cytryny.Uwagi:Kapary można zastąpić oliwkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaOwoce morzaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: