ßßß Cookit - przepis na Tatar z łososia

Tatar z łososia

nazwa

Wykonanie

Przepis ten powstał z myślą o konkursie, którego tematem jest "Łosoś norweski na jesienno-zimową rozgrzewkę". Jest to sposób na wykorzystanie 300 g porcji łososia dla 4 osób. Będzie to z pewnością interesująca przystawka. Wykorzystaliśmy mieszankę łososia wcześniej zamarynowanego (przepis na łososia marynowanego tutaj) i kawałków łososia wędzonego.
Składniki:
300 g łososia ( 200 g marynowanego lub świeżego i 100 g wędzonego)
1 średniej wielkości cebula
3 ogórki konserwowe
koperek
pieprz zielony
kapary
oliwa
1 łyżeczka musztardy
pieprz
sól
ogórek zielony
cytryna
Łososia kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy posiekane ogórki konserwowe, cebulkę, kapary, pieprz zielony i koperek. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, oliwą z oliwek, musztardą i sokiem z cytryny. Talerz ozdabiamy plastrami zielonego ogórka, koperkiem i wykładamy tatar na środek.
Smacznego!
Źródło:http://smakowidlo.blogspot.com/2012/11/tatar-z-ososia.html