Wykonanie
SKŁADNIKI: na 4 porcje:2 filety z miruny (u mnie mrożone) lub innej
ryby o zwartym
mięsie np.
dorszmusztarda francuska ok. 0,5 słoiczkakilka gałązek
koperkucytrynasól,
pieprz,
garam masala do ryb1 łyżka
oliwyWYKONANIE:Każdy filet dzielimy na 2 porcje.
Rybę za pomocą ręcznika papierowego dokładnie suszymy i każdy kawałek układamy na większym kawałku folii (musi być jej tyle, żeby można było zrobić później paczuszki) delikatnie posmarowanej
oliwą.
Rybę z dwóch stron posypujemy
przyprawami. Górną część
ryby smarujemy
musztardą francuską.Na wierzch kładziemy gałązkę
koperku i plasterki
cytryny.
Tak przygotowane kawałki
ryby zawijamy dość szczelnie w paczuszki. Pieczemy ok. 25 min. w temp. 180`C. 10 min. przed końcem pieczenia za pomocą noża robimy kilka nacięć w każdej paczuszce. Smacznego!