ßßß Cookit - przepis na Pstrąg łososiowy na szybko

Pstrąg łososiowy na szybko

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj udało mi się znaleźć piękny, różowy kawałek pstrąga łososiowego i postanowiłam przyrządzić coś pysznego, ale też szybkiego i nieskomplikowanego.
Składniki:
ok.500g pstrąga łososiowego
musztarda (u mnie była delikatesowa)
sól, pieprz
cytryna
oliwa z oliwek
Pstrąga przekroiłam na pół, umyłam i osuszyłam. Próbowałam oczyścić z ości, ale niestety nie udało mi się pozbyć wszystkich.
Następnie każdy kawałek oprószyłam solą i pieprzem, posmarowałam delikatnie musztardą (tak nie za dużo) i skropiłam kilkoma kroplami soku z cytryny. Na sam koniec skropiłam rybę oliwą z oliwek i odstawiłam na pół godziny.
Pieczemy na folii aluminiowej w temp.180 stopni przez 15-20minut.
Smacznego
Źródło:http://pasja-patki.blogspot.com/2016/01/pstrag-ososiowy-na-szybko.html