Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 60 dekagramów
pieczarka 15 dekagramów
chleb żytni razowy 10 dekagramówtłuszcz 8 dekagramów
śmietana 0.5 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
maggi 1 kostek
koperek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso pociąć w poprzek włókien na cienkie plastry, rozbić, posolić i popieprzyć. Przygotować farsz z przesmażonej na części tłuszczu, pokrojonej
cebuli, zmieszanej z pokrojonymi drobno
pieczarkami i startym
chlebem. Całość farszu podsmażyć i jeśli jest za suchy, dodać
bulionu z kostki maggi i
wody. Doprawić farsz
solą,
pieprzem i
koperkiem, rozsmarować na plastrach
mięsa.
Mięso z farszem zwinąć w rulony, obtoczyć w
mące, obsmażyć w szybkowarze na pozostałym tłuszczu. Zalać
bulionem z kostki maggi i
wodą, jeśli płynu jest za mało (powinien równo pokrywać zrazy). Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15-20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić sos
śmietaną zmieszaną z resztką
mąki i zagotować.Uwagi:
pieczarki lub zastępczo inne aromatyczne
grzyby np. opieńki;
koperek siekanyPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: pawlo1404Data: 2008-12-11To coś dla fanów
wołowiny i
pieczarek!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: