ßßß Cookit - przepis na Zrazy nadziewane pieczarkami

Zrazy nadziewane pieczarkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina 60 dekagramów
pieczarka 15 dekagramów
chleb żytni razowy 10 dekagramów
tłuszcz 8 dekagramów
śmietana 0.5 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
maggi 1 kostek
koperek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Mięso pociąć w poprzek włókien na cienkie plastry, rozbić, posolić i popieprzyć. Przygotować farsz z przesmażonej na części tłuszczu, pokrojonej cebuli, zmieszanej z pokrojonymi drobno pieczarkami i startym chlebem. Całość farszu podsmażyć i jeśli jest za suchy, dodać bulionu z kostki maggi i wody. Doprawić farsz solą, pieprzem i koperkiem, rozsmarować na plastrach mięsa. Mięso z farszem zwinąć w rulony, obtoczyć w mące, obsmażyć w szybkowarze na pozostałym tłuszczu. Zalać bulionem z kostki maggi i wodą, jeśli płynu jest za mało (powinien równo pokrywać zrazy). Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15-20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić sos śmietaną zmieszaną z resztką mąki i zagotować.
Uwagi:
pieczarki lub zastępczo inne aromatyczne grzyby np. opieńki; koperek siekany
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: pawlo1404
Data: 2008-12-11
To coś dla fanów wołowiny i pieczarek!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1896/Zrazy-nadziewane-pieczarkami