ßßß Cookit - przepis na Strudel z pieczarkami

Strudel z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
śmietana 150 mililitrów
jajka 3 sztuk
mąka 2,5 szklanek
pieczarki 350 gramów
masło 2 łyżek stołowych
koperek 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Wystudzone obrać i zmielić, dodać jajka, śmietanę, 2 szklanki maki oraz szczyptę soli i wyrobić ciasto (będzie dość kleiste). Przełożyć je na ściereczkę posypana grubo mąką i dłońmi uformować placek.
Oczyszczone pieczarki pokroić na plastry, podsmażyć na maśle, kiedy odparują, doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać z posiekanym koprem. Na placu rozłożyć równomiernie przygotowane pieczarki i za pomocą ściereczki zlepić zgrabny strudel. Umieścić go w natłuszczonej formie i piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przestudzony pokroić na plastry.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12362/Strudel-z-pieczarkami