Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopodgrzybki 300 gramów
cebula 2 sztuk
olej według uznania
śmietana 2 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
ziemniaki 500 gramów
jajka 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Oczyszczoną jedna
cebule posiekać i zeszklić na łyżce
oleju. Dodać
grzyby, mieszając, smażyć 10 minut. Podlać łyżką
wody i dusić, aż
woda częściowo wyparuje. Wlać
śmietanę i jeszcze chwile dusić. Łyżką
mąki rozprowadzonej w 1/3 szklanki
wody zagęścić sos. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i dusić, aż sos zgęstnieje.Oczyszczone
ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce razem z pozostałą
cebulą. Wymieszać z pozostałą
maka,
jajkiem oraz
solą i
pieprzem do smaku. Placki usmażyć na
oleju i gorące przekładać
sosem grzybowym. Od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: