ßßß Cookit - przepis na Jaja z farszem

Jaja z farszem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pieczarki 150 gramów
masło 3 łyżek stołowych
jajka 10 sztuk
śmietana 3 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
bułka tarta 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone pieczarki drobno posiekać i podsmażyć na łyżce masła. Ugotowane na twardo i wystudzone jajka ostrym nożem przekroić na pół. Wyjąc żółtko i białko, posiekać i wymieszać z pieczarkami, stopiona łyżką masła, śmietana oraz posiekana natka pietruszki. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Masę przełożyć do skorupek, wyrównać powierzchnię, docisnąć i posypać bułka tartą. Resztę masła rozgrzać na patelni i układać połówki jaj nadzieniem do dołu. Smażyć, aż farsz ładnie się zrumieni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Jaj
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10324/Jaja-z-farszem