ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane w skorupce.

Jajka faszerowane w skorupce.

nazwa

Wykonanie

Dziś na śniadanie wzięło mnie na jajka i przypomniał mi się stary przepis na jajka faszerowane w skorupce.
Składniki: (porcja na 1 osobę)
2 jajka,
garść natki pietruszki,
sól, pieprz,
łyżka masła,
tłuszcz do smażenia,
bułka tarta.
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie - nie gotować dłużej niż 10min. Pietruszkę umyć i osuszyć. Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na pół. Pozbyć się ze skorupki jej popękanych drobinek by nie dostały się do białka i żółtka, które należy wydrążyć. Wydrążone białka i żółtka posiekać razem z natką pietruszki. Wymieszać razem z masłem ( dać tyle masła by farsz był dość ścisły). Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Skorupki jajek wypełnić farszem, Stroną od farszu położyć jajka na bułce tartej, a następnie na rozgrzanym tłuszczu. Smażyć do zarumienienia bułki tartej.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2013/08/jajka-faszerowane-w-skorupce.html