Dziś na śniadanie wzięło mnie na jajka i przypomniał mi się stary przepis na jajka faszerowane w skorupce.Składniki: (porcja na 1 osobę)2 jajka,garść natki pietruszki,sól, pieprz,łyżka masła,tłuszcz do smażenia,bułka tarta.Przygotowanie:Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie - nie gotować dłużej niż 10min. Pietruszkę umyć i osuszyć. Ugotowane jajka przekroić wzdłuż na pół. Pozbyć się ze skorupki jej popękanych drobinek by nie dostały się do białka i żółtka, które należy wydrążyć. Wydrążone białka i żółtka posiekać razem z natką pietruszki. Wymieszać razem z masłem ( dać tyle masła by farsz był dość ścisły). Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Skorupki jajek wypełnić farszem, Stroną od farszu położyć jajka na bułce tartej, a następnie na rozgrzanym tłuszczu. Smażyć do zarumienienia bułki tartej.Smacznego!!!