Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 12 sztuk
śmietana 2 ząbki
masło 2 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
bułka tarta według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo, ostudzone w zimnej wodzie
jajka. Przekroić
ostrym nożem wzdłuż na połówki. Ostrożnie wyjąć
żółtka oraz
białka i drobno posiekać. Dodać
masło,
śmietanę oraz posiekana
natkę lub
szczypiorek. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Farszem wypełnić skorupki, każdą panierować w
tartej bułce, lekko dociskając. Smażyć na
oleju na złoty kolor. Podawać na gorąco lub przestudzone.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: