ßßß Cookit - przepis na Wołowina duszona z pieczarkami i pomidorami

Wołowina duszona z pieczarkami i pomidorami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wołowe 500 gramów
pomidory 500 gramów
pieczarki 500 gramów
śmietana 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
oliwa z oliwek 1 łyżek stołowych
majeranek według uznania
bazylia według uznania
estragon według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić na sześciany, a oczyszczone pieczarki na plasterki. Mięso i grzyby opiec na oliwie, zalać niewielka ilością gorącej wody i dusić do miękkości. Przed końcem gotowania dodać zioła i przyprawy. Sparzyć pomidory, zdjąć skórkę, pokroić w cząstki i dodać do mięsa. Na końcu dolać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować.
Uwagi:
Wołowinę można zastąpić cielęciną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10530/Wolowina-duszona-z-pieczarkami-i-pomidorami