ßßß Cookit - przepis na Zupa pieczarkowa inaczej

Zupa pieczarkowa inaczej

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
pieczarki 400 gramów
cebula 1 sztuk
wywar z mięsa 1,5 litrów
wino białe wytrawne 1 szklanek
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
mąka 2 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone pieczarki pokroić w cienkie plasterki i razem z drobno pokrojoną cebulą udusić na oliwie. Do wrzącego wywaru mięsnego dodać pieczarki, wini i gotować 10 min na małym ogniu pod przykryciem. Podprawić zawiesiną z mąki i zimnej wody, dodać koncentrat i zagotować. Wlać śmietanę rozprowadzoną odrobiną zupy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzach posypać posiekaną zieleniną. Podawać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub makaronem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7143/Zupa-pieczarkowa-inaczej