Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarki 400 gramów
cebula 1 sztuk
wywar z
mięsa 1,5 litrów
wino białe wytrawne 1 szklanek
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
mąka 2 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
pieczarki pokroić w cienkie plasterki i razem z drobno pokrojoną
cebulą udusić na
oliwie. Do wrzącego
wywaru mięsnego dodać
pieczarki,
wini i gotować 10 min na małym ogniu pod przykryciem. Podprawić zawiesiną z
mąki i zimnej
wody, dodać koncentrat i zagotować. Wlać
śmietanę rozprowadzoną odrobiną zupy, doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Na talerzach posypać posiekaną
zieleniną. Podawać z grzankami,
groszkiem ptysiowym lub
makaronem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: