Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznania
wino 0.5 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 1 sztuk
cebula 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
pieczarka 200 gramówWykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę i dusić, następnie dodać do niej
pieczarki, i
białe wino, dusić na małym ogniu.Poruszyć
mąka i zmiksować.Dodać wrzątek i zagotować.Wymieszać ze
śmietaną i doprawić do smaku.Zagotować nie doprowadzając do wrzenia, posypać
pietruszką lub
natką.Podawać z
groszkiem ptysiowym.Uwagi:Zuppa creama di chsmpigmonsTa zupa pochodzi za bardzo wykwintna podawaną na uroczystych obiadach i przyjęciach."Jedyna" wersja zupy z
grzybów przyrządzanej we Włoszech.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: