ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegosól według uznaniapieprz według uznanianatka pietruszki według uznaniawino 0.5 szklanekmąka 1 łyżek stołowychśmietana 1 sztukcebula 1 sztukmasło 2 łyżek stołowychpieczarka 200 gramówWykonanie:Cebulę pokroić w kostkę i dusić, następnie dodać do niej pieczarki, i białe wino, dusić na małym ogniu.Poruszyć mąka i zmiksować.Dodać wrzątek i zagotować.Wymieszać ze śmietaną i doprawić do smaku.Zagotować nie doprowadzając do wrzenia, posypać pietruszką lub natką.Podawać z groszkiem ptysiowym.Uwagi:Zuppa creama di chsmpigmonsTa zupa pochodzi za bardzo wykwintna podawaną na uroczystych obiadach i przyjęciach."Jedyna" wersja zupy z grzybów przyrządzanej we Włoszech.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegosól według uznaniapieprz według uznanianatka pietruszki według uznaniawino 0.5 szklanekmąka 1 łyżek stołowychśmietana 1 sztukcebula 1 sztukmasło 2 łyżek stołowychpieczarka 200 gramówWykonanie:Cebulę pokroić w kostkę i dusić, następnie dodać do niej pieczarki, i białe wino, dusić na małym ogniu.Poruszyć mąka i zmiksować.Dodać wrzątek i zagotować.Wymieszać ze śmietaną i doprawić do smaku.Zagotować nie doprowadzając do wrzenia, posypać pietruszką lub natką.Podawać z groszkiem ptysiowym.Uwagi:Zuppa creama di chsmpigmonsTa zupa pochodzi za bardzo wykwintna podawaną na uroczystych obiadach i przyjęciach."Jedyna" wersja zupy z grzybów przyrządzanej we Włoszech.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: