ßßß Cookit - przepis na Francuskie paszteciki z pieczarkami

Francuskie paszteciki z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ciasto francuskie 1 sztuk
cebula 1 sztuk
pieczarki 200 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
śmietana 3,5 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Z rozmrożonego, rozwiniętego ciasta wyciąć 18 krążków o średnicy 5 cm i ułożyć po 3 jeden na drugim - 6 piramidek. Z reszty ciasta wyciąć jeszcze 6 krążków o średnicy 2 cm. Na blasze ułożyć piramidki i krążki i posmarować je mokrym pędzelkiem. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Oczyszczone pieczarki oraz cebulę posiekać i przesmażyć na maśle, pod koniec posypać mąką i mieszając rozprowadzić śmietaną. doprawić do smaku solą oraz pieprzem i chwilę jeszcze dusić. Z środków krążków usunąć trochę miąższu, a powstałe miseczki napełnić farszem, na wierzchu rozłożyć małe krążki i od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Francuska
Kuchnia Polska
Pieczywo weg.
Potrawy z Grzybów
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8221/Francuskie-paszteciki-z-pieczarkami