Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
polędwica 500 gramów
pieczarki 250 gramów
cebula 1 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
papryka słodka 0,5 łyżek deserowych
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
natka piertruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Pokrojone w paski
mięso oprószyć
mąką. Oczyszczona
cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na
oleju na złoty kolor, następnie usmażyć
mięso, a na końcu oczyszczone, pokrojone
pieczarki, każdy składnik osobno. Składniki przełożyć do rondla, dodać
pieprz,
paprykę,
koncentrat pomidorowy,
śmietanę, zagotować i posypać posiekaną
natką. Podawać z
pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: