ßßß Cookit - przepis na Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwica 500 gramów
pieczarki 250 gramów
cebula 1 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
papryka słodka 0,5 łyżek deserowych
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
natka piertruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Pokrojone w paski mięso oprószyć mąką. Oczyszczona cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na oleju na złoty kolor, następnie usmażyć mięso, a na końcu oczyszczone, pokrojone pieczarki, każdy składnik osobno. Składniki przełożyć do rondla, dodać pieprz, paprykę, koncentrat pomidorowy, śmietanę, zagotować i posypać posiekaną natką. Podawać z pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10775/Boeuf-Strogonow