Wykonanie
HomeDania
Mięsne12paźRoladki z
polędwiczkiLoading...0 KomentarzyDelikatne, aromatyczne, smaczne roladki z
polędwicy wieprzowej nadziewane
pieczarkami…
Składniki1/2 kg
polędwicy wieprzowej30 dkg
pieczarek2
cebule1 łyżeczka
koncentratu pomidorowego1 łyżeczka
musztardynatka pietruszkiłyżka
masłasól,
pieprz do smak
mąka do panierowani
olej do smażeniaSposób przygotowania
Polędwicę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, usunąć błony, pokroić, cienko rozbić.
Pieczarki oczyścić, razem z
cebulą pokroić w kostkę, smażyć na
maśle do momentu odparowania płynu, dodać koncentrat,
musztardę , posiekaną
pietruszkę, dosmaczyć
pieprzem i
solą.
Mięso posypać
solą i
pieprzem, ułożyć wałeczki z farszu, zwinąć roladki, dla pewności można spiąć wykałaczką.Gotowe roladki panierować w mace i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor (około 8-10 minut).
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab