Propozycja na świąteczny obiad, bardzo smaczne mięsko.Składniki:400 gr polędwicy wieprzowej200 gr pieczarekcebulanatka pietruszkisólpieprzmusztarda (ja użyłam musztardę "Kozaka")śmietana słodkamasłoolejPolędwice podzielić na płaty i rozbić bardzo cienko. Przyprawić każdej strony solą i pieprzem. Jedną stronę posmarować musztardą, odłożyć do lodówki. Pieczarki i cebulę kroimy w małą kosteczkę (odkładamy mniejsze pół-do sosu). Warzywa podsmażamy na łyżce masła i dobrze doprawiamy. Wyjmujemy nasze mięso i na stronie z musztarda kładziemy porcję pieczarek, posypujemy natką pietruszki i zwijamy w roladkę. Tak robimy z każdym kawałkiem mięsa. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju podsmażamy roladki aż się zrumienia pod koniec dodajemy drugą cześć warzyw i łyżkę masła smażymy chwileczkę i podlewamy wszystka bardzo gorącą wodą. Dusimy do miękkości na sam koniec do sosu dodajemy śmietanę i natkę.