ßßß Cookit - przepis na Kurczak w cebulowej panierce

Kurczak w cebulowej panierce

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z piersi kurczaka 4 sztuk
pieczarki 500 gramów
śmietana UHT 18% 2 szklanek
olej 3 łyżek stołowych
zupa cebulowa sproszkowana 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone piersi kurczaka lekko rozklepać, obtoczyć w sproszkowanej zupie cebulowej i włożyć na 2h do lodówki. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki, obsmażyć na oleju. Mieszając doprawić pieprzem oraz solą. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia, a na nim rozłożyć pieczarki i zalać śmietaną. Zapiekać ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z ryżem i marchewką z groszkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7922/Kurczak-w-cebulowej-panierce