ßßß Cookit - przepis na Kurczak w warzywach i pieczarkach

Kurczak w warzywach i pieczarkach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
piersi z kurczaka 500 gramów
pieczarki 500 gramów
kapusta biała 500 gramów
marchewka 500 gramów
cebula 500 gramów
rosół 2 kostek
olej 0,75 szklanek
rodzynki 100 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wypłukane mięso pokroić w drobną kostkę. Kapustę poszatkować. oczyszczoną cebulę pokroić w pół talarki. Oczyszczoną marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. oczyszczone pieczarki pokroić w paseczki. W głębokiej patelni rozgrzać olej. Obsmażyć mięso, przełożyć do dużego rondla, a potem kolejno po kilka minut obsmażać wszystkie warzywa, osączać z tłuszczu i przekładać do rondla z mięsem. W szklance gorącej wody rozpuścić kostki rosołowe, wlać do garnka z mięsem, warzywami i grzybami, wsypać opłukane rodzynki, wymieszać. Dusić 30 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia przyprawić pieprzem i solą. podawać na ciepło z bagietką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7199/Kurczak-w-warzywach-i-pieczarkach