Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
piersi z kurczaka 500 gramów
pieczarki 500 gramów
kapusta biała 500 gramów
marchewka 500 gramów
cebula 500 gramówrosół 2 kostek
olej 0,75 szklanek
rodzynki 100 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wypłukane
mięso pokroić w drobną kostkę.
Kapustę poszatkować. oczyszczoną
cebulę pokroić w pół talarki. Oczyszczoną
marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. oczyszczone
pieczarki pokroić w paseczki. W głębokiej patelni rozgrzać
olej. Obsmażyć
mięso, przełożyć do dużego rondla, a
potem kolejno po kilka minut obsmażać wszystkie warzywa, osączać z tłuszczu i przekładać do rondla z
mięsem. W szklance gorącej
wody rozpuścić
kostki rosołowe, wlać do garnka z
mięsem, warzywami i
grzybami, wsypać opłukane
rodzynki, wymieszać. Dusić 30 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia przyprawić
pieprzem i
solą. podawać na ciepło z
bagietką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: