Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 600 gramów
szpinak mrożony w liściach 400 gramów
filety z dorsza 500 gramów
ser żółty 100 gramów
śmietana 1 szklanek
gałka muszkatołowa według uznania
masło 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki ugotować, odcedzić i zmielić. Umytą, osuszoną
rybę drobno pokroić.
Szpinak podsmażyć na łyżce
masła, dodać kawałki
dorsza i chwilę podsmażyć. Wymieszać ze
śmietana i doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Do wysmarowanego
masłem naczynia żaroodpornego włożyć połowę
ziemniaków i oprószyć gałką. Na nich rozłożyć masę
rybno-
szpinakową i przykryć reszta
ziemniaków. Wierzch posypać startym
żółtym serem. Piec 45 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: