ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 600 gramówszpinak mrożony w liściach 400 gramówfilety z dorsza 500 gramówser żółty 100 gramówśmietana 1 szklanekgałka muszkatołowa według uznaniamasło 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki ugotować, odcedzić i zmielić. Umytą, osuszoną rybę drobno pokroić. Szpinak podsmażyć na łyżce masła, dodać kawałki dorsza i chwilę podsmażyć. Wymieszać ze śmietana i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego włożyć połowę ziemniaków i oprószyć gałką. Na nich rozłożyć masę rybno-szpinakową i przykryć reszta ziemniaków. Wierzch posypać startym żółtym serem. Piec 45 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: