ßßß Cookit - przepis na Zapiekanka ziemniaczana z rybą i szpinakiem

Zapiekanka ziemniaczana z rybą i szpinakiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 600 gramów
szpinak mrożony w liściach 400 gramów
filety z dorsza 500 gramów
ser żółty 100 gramów
śmietana 1 szklanek
gałka muszkatołowa według uznania
masło 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki ugotować, odcedzić i zmielić. Umytą, osuszoną rybę drobno pokroić. Szpinak podsmażyć na łyżce masła, dodać kawałki dorsza i chwilę podsmażyć. Wymieszać ze śmietana i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego włożyć połowę ziemniaków i oprószyć gałką. Na nich rozłożyć masę rybno-szpinakową i przykryć reszta ziemniaków. Wierzch posypać startym żółtym serem. Piec 45 minut w 180 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11213/Zapiekanka-ziemniaczana-z-ryba-i-szpinakiem