ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 600 gramówfilet z dorsza 200 gramówmleko 1 szklanekśmietana 1 szklanekser żółty 100 gramówmasło 1 łyżek stołowychczosnek 1 ząbkigałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki pokroić w plasterki, oprószyć sola o odstawić na 10 minut. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, natrzeć czosnkiem i posolić. Rybę podzielić na małe kawałki. ziemniaki osączyć, osuszyć i włożyć do naczynia razem z kawałkami ryby. Posypać startym serem, oprószyć gałką oraz pieprzem. Zalać wrzącym mlekiem. Całość polać śmietaną. Zapiekać ok. 45 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: