ßßß Cookit - przepis na Pudding ziemniaczany po irlandzku

Pudding ziemniaczany po irlandzku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 600 gramów
filet z dorsza 200 gramów
mleko 1 szklanek
śmietana 1 szklanek
ser żółty 100 gramów
masło 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki pokroić w plasterki, oprószyć sola o odstawić na 10 minut. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, natrzeć czosnkiem i posolić. Rybę podzielić na małe kawałki. ziemniaki osączyć, osuszyć i włożyć do naczynia razem z kawałkami ryby. Posypać startym serem, oprószyć gałką oraz pieprzem. Zalać wrzącym mlekiem. Całość polać śmietaną. Zapiekać ok. 45 minut w 180 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11032/Pudding-ziemniaczany-po-irlandzku