Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 600 gramów
filet z dorsza 200 gramów
mleko 1 szklanek
śmietana 1 szklanek
ser żółty 100 gramów
masło 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki pokroić w plasterki, oprószyć
sola o odstawić na 10 minut. Naczynie żaroodporne posmarować
masłem, natrzeć
czosnkiem i posolić.
Rybę podzielić na małe kawałki.
ziemniaki osączyć, osuszyć i włożyć do naczynia razem z kawałkami
ryby. Posypać
startym serem, oprószyć gałką oraz
pieprzem. Zalać wrzącym
mlekiem. Całość polać
śmietaną. Zapiekać ok. 45 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: