ßßß Cookit - przepis na Francuski specjał - Gratin Dauphinos

Francuski specjał - Gratin Dauphinos

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
mleko według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
czosnek 3 ząbki
śmietana 0,75 szklanek
masło według uznania
Wykonanie:
Obrane ziemniaki pokroić na plasterki grubości ok. 2 mm i gotować 10 minut w mleku z dodatkiem soli, pieprzu, gałki muszkatołowej oraz czosnku. Odcedzone przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać 40 minut polane śmietaną, oprószone wiórkami masła.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Francuska
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9569/Francuski-specjal---Gratin-Dauphinos