« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoroszponka 500 gramówpierś indyka pieczona 500 gramówpomidorki koktajlowe 300 gramówser feta w zalewie 250 gramówcebula czerwona 1 sztukpapryczka chili 1 sztukoliwa 9 łyżek stołowychsok z cytryny 1 sztuksos sojowy 2,5 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkizioła prowansalskie według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona roszponke osuszyć, a indyka pokroic na paseczki. Umyte pomidorki osuszyć, kostki sera osączyć z zalewy. Ovczyszczoną cebule pokroić w piórka, a chili drobno posiekać. składniki włożyć do salaterki.Sos: wymieszać oliwę z sosem sojowym oraz sokiem wyciśniętym z jednej cytryny. Doprawić rozdrobnionym czosnkiem, ziołami prowansalskimi, sola oraz pieprzem.Sałatkę polać sosem i delikatnie przemieszać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: