ßßß Cookit - przepis na Sałatka z roszponką i indykiem

Sałatka z roszponką i indykiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
roszponka 500 gramów
pierś indyka pieczona 500 gramów
pomidorki koktajlowe 300 gramów
ser feta w zalewie 250 gramów
cebula czerwona 1 sztuk
papryczka chili 1 sztuk
oliwa 9 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 sztuk
sos sojowy 2,5 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
zioła prowansalskie według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczona roszponke osuszyć, a indyka pokroic na paseczki. Umyte pomidorki osuszyć, kostki sera osączyć z zalewy. Ovczyszczoną cebule pokroić w piórka, a chili drobno posiekać. składniki włożyć do salaterki.
Sos: wymieszać oliwę z sosem sojowym oraz sokiem wyciśniętym z jednej cytryny. Doprawić rozdrobnionym czosnkiem, ziołami prowansalskimi, sola oraz pieprzem.
Sałatkę polać sosem i delikatnie przemieszać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10154/Salatka-z-roszponka-i-indykiem