Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sznycle wieprzowe 4 sztuk
czosnek 5 ząbki
sól 1 szczypta
sos sojowy 4 łyżek stołowych
oliwa 6 łyżek stołowych
zioła prowansalskie według uznania
pieprz według uznania
parmezan 3 łyżek stołowych
pomarańcze 1 sztukWykonanie:Umyte, osuszone sznycle lekko rozbić.Marynata: oczyszczony
czosnek rozetrzeć z
solą, wymieszać z
sosem sojowym,
oliwą,
ziołami prowansalskimi oraz grubo zmielonym
pieprzem.Marynatą posmarować kotlety i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce (w tym czasie kilka
razy mięso obrócić).Wyjęte z marynaty sznycle ułożyć na tackach do grillowania i piec ok. 30 minut, często skrapiając pozostałą marynatą. Po 15 minutach
mięso obrócić i ponownie skropić marynata. Pod koniec
pieczenia mięso posypać startym
parmezanem, a tuż przed podaniem udekorować plasterkami
pomarańczy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: