ßßß Cookit - przepis na Sznycle z parmezanem i pomarańczą

Sznycle z parmezanem i pomarańczą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
sznycle wieprzowe 4 sztuk
czosnek 5 ząbki
sól 1 szczypta
sos sojowy 4 łyżek stołowych
oliwa 6 łyżek stołowych
zioła prowansalskie według uznania
pieprz według uznania
parmezan 3 łyżek stołowych
pomarańcze 1 sztuk
Wykonanie:
Umyte, osuszone sznycle lekko rozbić.
Marynata: oczyszczony czosnek rozetrzeć z solą, wymieszać z sosem sojowym, oliwą, ziołami prowansalskimi oraz grubo zmielonym pieprzem.
Marynatą posmarować kotlety i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce (w tym czasie kilka razy mięso obrócić).
Wyjęte z marynaty sznycle ułożyć na tackach do grillowania i piec ok. 30 minut, często skrapiając pozostałą marynatą. Po 15 minutach mięso obrócić i ponownie skropić marynata. Pod koniec pieczenia mięso posypać startym parmezanem, a tuż przed podaniem udekorować plasterkami pomarańczy.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10596/Sznycle-z-parmezanem-i-pomarancza