Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby 200 gramów
boczek wędzony 2 plastry
czosnek 1 ząbki
oliwa 2 łyżek stołowych
tuńczyk w oleju 60 gramów
makaron wstążki 350 gramów
parmezan 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
grzyby pokroić w plastry, a
boczek w małą kostkę. Oczyszczony
czosnek posiekać. W rondlu na
oliwie podsmażć
boczek z
czosnkiem. Wrzucić
grzyby, mieszając, chwilę smażyć. Dodać osaczonego, rozdrobnionego
tuńczyka, mieszając, smażyć 10 minut. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Osaczony wymieszać z gorącym sosem. Podawać posypany cienkimi
płatkami parmezanu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z RybPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: