Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
szalotka 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwa według uznania
boczek wędzony 200 gramów
śmietana 0,5 litrów
makaron casarecce 500 gramów
żółtka 4 sztuk
parmezan według uznania
pieprz według uznania
sól według uznanialistki
bazylii według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulkę oraz
czosnek drobno posiekać i zeszklić na
oliwie w głębokiej patelni. Dodać pokrojony w kostkę
boczek i smażyć na małym ogniu 5 minut. Odlać nadmiar tłuszczu i dodać gęsta
śmietanę. Gotować jeszcze na małym ogniu 7 minut.
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzony dodać do sosu i wymieszać. Podgrzewać jeszcze 2 minuty i zestawić z ognia. Mieszając, dodać
żółtka, uważając, aby się nie ścięły. Danie posypać startym
parmezanem i udekorować
bazylią lub
natka pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: