ßßß Cookit - przepis na Casarecce alla carbonara

Casarecce alla carbonara

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
szalotka 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwa według uznania
boczek wędzony 200 gramów
śmietana 0,5 litrów
makaron casarecce 500 gramów
żółtka 4 sztuk
parmezan według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
listki bazylii według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulkę oraz czosnek drobno posiekać i zeszklić na oliwie w głębokiej patelni. Dodać pokrojony w kostkę boczek i smażyć na małym ogniu 5 minut. Odlać nadmiar tłuszczu i dodać gęsta śmietanę. Gotować jeszcze na małym ogniu 7 minut. Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzony dodać do sosu i wymieszać. Podgrzewać jeszcze 2 minuty i zestawić z ognia. Mieszając, dodać żółtka, uważając, aby się nie ścięły. Danie posypać startym parmezanem i udekorować bazylią lub natka pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10994/Casarecce-alla-carbonara