ßßß Cookit - przepis na Kulki mięsne z fetą

Kulki mięsne z fetą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso mielone wieprzowe 400 gramów
feta 200 gramów
rosół 3 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
oregano 1 łyżek stołowych
zioła prowansalskie 1 łyżek deserowych
oliwa 0,25 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony, posiekany czosnek wymieszać z mięsem. Dodać rosół i zioła. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem i odstawić na 60 minut. Pokroić ser na 35 kostek. Podzielić mięso na 35 porcji, zrobić z nich placuszki, na każdy położyć kostkę sera, zlepić i uformować kulkę. Nadziać na szpadki, posmarować i upiec.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12537/Kulki-miesne-z-feta