Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone wieprzowe 400 gramów
feta 200 gramówrosół 3 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
oregano 1 łyżek stołowych
zioła prowansalskie 1 łyżek deserowych
oliwa 0,25 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony, posiekany
czosnek wymieszać z
mięsem. Dodać rosół i
zioła. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i odstawić na 60 minut. Pokroić
ser na 35 kostek. Podzielić
mięso na 35 porcji, zrobić z nich placuszki, na każdy położyć kostkę
sera, zlepić i uformować kulkę. Nadziać na szpadki, posmarować i upiec.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: