Wykonanie
Szaleństwa z nowościami kulinarnymi trwają w naszej lawendowej kuchni :)Dzisiaj wzięliśmy w obroty
bakłażany.
Bakłażan zwany inaczej psianką podłużną (cudna nazwa :) albo
gruszką miłosną (też pięknie :) w końcu jeden z najlepszych afrodyzjaków - wygląda pięknie... a smakuje rewelacyjnie.Wszystkim niezdecydowanym na próbę, my polecamy!
Składniki:
bakłażan10 dag
sera feta1 duży ząbek
czosnkususzony
kopereksólpieprzoliwa do smażeniaPrzygotowanie:
Bakłażana trzeba umyć i osuszyć ręcznikiem, oczyścić z szypułek i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać
oliwę z przekrojonym na połowy ząbkiem
czosnku, a następnie go usunąć. Na gorącym tłuszczu smażymy plastry
bakłażana z obu stron na złoty kolor.Po usmażeniu odsączamy je na papierowym ręczniku, przekładamy na półmisek, oprószamy to
solą i
pieprzem.Smażone
bakłażany posypujemy
koperkiem i pokrojonym drobno
serem fetą.I już można jeść - do
mięska wybitne ;)