ßßß Cookit - przepis na Smażony bakłażan

Smażony bakłażan

nazwa

Wykonanie

Szaleństwa z nowościami kulinarnymi trwają w naszej lawendowej kuchni :)
Dzisiaj wzięliśmy w obroty bakłażany.
Bakłażan zwany inaczej psianką podłużną (cudna nazwa :) albo gruszką miłosną (też pięknie :) w końcu jeden z najlepszych afrodyzjaków - wygląda pięknie... a smakuje rewelacyjnie.
Wszystkim niezdecydowanym na próbę, my polecamy!
Składniki:
bakłażan
10 dag sera feta
1 duży ząbek czosnku
suszony koperek
sól
pieprz
oliwa do smażenia
Przygotowanie:
Bakłażana trzeba umyć i osuszyć ręcznikiem, oczyścić z szypułek i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać oliwę z przekrojonym na połowy ząbkiem czosnku, a następnie go usunąć. Na gorącym tłuszczu smażymy plastry bakłażana z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączamy je na papierowym ręczniku, przekładamy na półmisek, oprószamy to solą i pieprzem.
Smażone bakłażany posypujemy koperkiem i pokrojonym drobno serem fetą.
I już można jeść - do mięska wybitne ;)
Źródło:http://lawendowe2nieba.blogspot.com/2015/03/smazony-bakazan.html