Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sałata lodowa 0,5 sztuk
pomidory 5 sztuk
ogórek zielony 1 sztuk
ser feta 200 gramów
oliwki zielone 20 gramów
cebula czerwona 1 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, osuszoną
sałatę porwać na kawałki. Sparzone, obrane
pomidory pokroić w ósemki. Obrany
ogórek pokroić w kostkę, a oczyszczona
cebulę w talarki.
Ser pokroić w kostkę. Rozdrobniony
czosnek wymieszać z
oliwą,
sokiem z cytryny, odrobina
soli oraz
pieprzu. Wymieszane składniki sałatki polać sosem i lekko przemieszać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia GreckaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: