Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wołowe mielone 400 gramów
ziemniaki 600 gramów
cebula 1 sztuk
kukurydza konserwowa 200 gramów
papryczka chili 2 sztuk
pomidory 2 sztuk
jajka 3 sztuk
masło 5 łyżek stołowych
ser żółty 50 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
czosnek 2,5 ząbki
oregano 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Na
oliwie zrumienić
mięso, dodać oczyszczoną posiekana
cebule oraz
czosnek i smażyć 3 minuty. Dodać osączona
kukurydzę oraz oczyszczone, posiekane papryczki i obrane ze skórki oraz pokrojone na kawałki
pomidory. Mieszając, doprawić
oregano,
sola oraz
pieprzem.Oczyszczone
ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzone - zmielić i wymieszać z
masłem,
żółtkami oraz pianą ubitą z
białek.Do żaroodpornego naczynia włożyć masę
mięsną, a na wierzchu rozłożyć puree ziemniaczane i posypać startym
żółtym serem. Piec 30 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia MeksykańskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: