Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 600 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
bulion warzywny 1 szklanek
przecier pomidorowy 1 szklanek
jagurt naturalny 1 szklanek
ser żółty 50 gramów
mozzarella 100 gramów
bazylia 1 pęczek
oliwa 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki pokroić na dość cienkie plastry. Umyta
cukinie tez pokroić w plasterki. Oczyszczona
paprykę pokroić w duże kawałki, a oczyszczony
czosnek oraz
cebulę posiekać i podsmażyć na
oliwie. Dodać
ziemniaki,
cukinie,
papryki oraz posiekana
bazylię. Mieszając, smażyć kilka minut. Dodać przecier oraz
bulion, mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Gotować pod przykryciem 30 minut na małym ogniu. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać
jogurtem wymieszanym ze startym
żółtym serem. Całość posypać pokrojona na kawałki
mozzarellą. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: