Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
ziemniaki (ugotowane)4 sztuk
marchewka 1 sztuk
por 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
jogurt naturalny 1 szklanek
jajka 4 sztuk
ser żółty 100 gramów
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
paprykę pokroić w kostkę. Umyta
cukinie pokroić w ćwiartki. Oczyszczoną
marchewkę przez kilka chwil gotować we wrzątku, wyjąć i pokroić w kostkę.Oczyszczony
por oraz
cebulę drobno posiekać. Warzywa smażyć 10 minut na
oliwie, mieszając.Wymieszać
jogurt z
jajkami, połową
startego sera oraz posiekana
natka pietruszki. Pokrojone w plastry
ziemniaki razem z warzywami przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać jajecznym
jogurtem. Całość oprószyć
sola oraz
pieprzem i posypać resztą
startego sera. Zapiekać ok. 20 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia HiszpańskaPotrawy z JajPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: