ßßß Cookit - przepis na Lazania po bolońsku II

Lazania po bolońsku II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
czosnek 4 ząbki
oliwa według uznania
sos pomidorowy 1 porcja
bazylia 1 pęczek
oregano 1 pęczek
mięso mielone wołowe 250 gramów
papryka żółta 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
cukinia 0,5 sztuk
płaty lazanii 1 porcja
ser żółty 150 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę oraz czosnek posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać sos pomidorowy, sól oraz pieprz do smaku i dusić 15 minut. Dodać posiekane zioła. Do podsmażonego mięso dodać oczyszczone pokrojone papryki oraz cukinię i dusić 10 minut, a następnie połączyć z sosem.
W osolonym wrzątku z blanszować płaty lazanii, osączyć. Trochę sosu wylać na dno żaroodpornego naczynia, przykryć płatami lazanii, na to warstwę sosu i tak do wyczerpania składników. Wierzch posypać startym serem. Piec 35 minut w 200 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12351/Lazania-po-bolonsku-II