Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
czosnek 4 ząbki
oliwa według uznania
sos pomidorowy 1 porcja
bazylia 1 pęczek
oregano 1 pęczek
mięso mielone wołowe 250 gramów
papryka żółta 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
cukinia 0,5 sztukpłaty lazanii 1 porcja
ser żółty 150 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę oraz
czosnek posiekać i zeszklić na
oliwie. Dodać
sos pomidorowy,
sól oraz
pieprz do smaku i dusić 15 minut. Dodać posiekane
zioła. Do podsmażonego
mięso dodać oczyszczone pokrojone
papryki oraz
cukinię i dusić 10 minut, a następnie połączyć z sosem.W osolonym wrzątku z blanszować płaty lazanii, osączyć. Trochę sosu wylać na dno żaroodpornego naczynia, przykryć płatami lazanii, na to warstwę sosu i tak do wyczerpania składników. Wierzch posypać
startym serem. Piec 35 minut w 200 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: