Wykonanie
Składniki:- 1
cebula- 2 ząbki
czosnku- 20 dag
mięsa mielonego- 1 kartonik
sosu pomidorowego-
oregano-
bazylia-
sól-
pieprz- szczypta
cukru-
makaron typu spaghetti-
ser żółty (do posypania)-
oliwaPrzygotowanie:
Czosnek pokroić w plasterki natomiast
cebulę w talarki, wrzucić na patelnię z rozgrzaną
oliwą, p oczekać aż się zeszklą.Dodać
mięso mielone i lekko je podsmażyć, mieszając aby nie przywarło do patelni.Wlać
sos pomidorowy, następnie dorzucić
przyprawy:(
oregano,
bazylię,
sól,
pieprz - według uznania) i szczyptę
cukru.Garść
makaronu wsadzić do garnka z gotującą osoloną
wodą, nie łamać na kawałki, po chwili sam zacznie mięknąć i zatopi się w wodzie.Gotować według przepisu na opakowaniu.Parujący
makaron ułożyć na talerzu w gniazdka, polać gorącym sosem.Można posypać sos startym
żółtym serem lub
parmezanem.