Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pierś indyka 1 kilogramów
winiak 1 łyżek stołowych
masło 100 gramów
wieprzowina bez kości 300 gramów
pieczarki 150 gramów
jajka 2 sztuk
mleko 0,5 szklanek
bułka 100 gramów
masło 1 łyżek stołowych
winiak 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
imbir według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Okrojona se skórki
bułkę namoczyć w
mleku.
wieprzowinę zmielić razem z odciśniętą
bułką. Oczyszczone
pieczarki pokroić. Oczyszczoną, posiekana
cebulę zeszklić na
maśle, dodać
pieczarki, posolić i dusić 10 minut. Wymieszać z masa
mięsną, dodać
winiak,
żółtka i posiekana
natkę, a na końcu pianę z
białek ubita na sztywno. Wymieszać i doprawić
sola oraz
pieprzem.Opłukane, osuszone
mięso indycze, naciąć tak, aby dało się rozłożyć na duży płat. Grubsze miejsca lekko rozbić. Oprószyć
solą oraz
pieprzem, posmarować nadzieniem, pozostawiając wolne brzegi. Zrulować i mocno owinąć bawełniana nicią. Posmarować grubo częścią
masła i ułożyć w brytfannie na pozostałym
maśle. piec 60 minut w 180 stopniach, często polewając wytwarzającym się sosem. W razie potrzeby podlać kilkoma łyżkami gorącej
wody. Pod koniec skropić roladę
brandy. podawać z
ziemniakami i gotowanymi warzywami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: