ßßß Cookit - przepis na Rolada z indyka

Rolada z indyka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś indyka 1 kilogramów
winiak 1 łyżek stołowych
masło 100 gramów
wieprzowina bez kości 300 gramów
pieczarki 150 gramów
jajka 2 sztuk
mleko 0,5 szklanek
bułka 100 gramów
masło 1 łyżek stołowych
winiak 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
imbir według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Okrojona se skórki bułkę namoczyć w mleku. wieprzowinę zmielić razem z odciśniętą bułką. Oczyszczone pieczarki pokroić. Oczyszczoną, posiekana cebulę zeszklić na maśle, dodać pieczarki, posolić i dusić 10 minut. Wymieszać z masa mięsną, dodać winiak, żółtka i posiekana natkę, a na końcu pianę z białek ubita na sztywno. Wymieszać i doprawić sola oraz pieprzem.
Opłukane, osuszone mięso indycze, naciąć tak, aby dało się rozłożyć na duży płat. Grubsze miejsca lekko rozbić. Oprószyć solą oraz pieprzem, posmarować nadzieniem, pozostawiając wolne brzegi. Zrulować i mocno owinąć bawełniana nicią. Posmarować grubo częścią masła i ułożyć w brytfannie na pozostałym maśle. piec 60 minut w 180 stopniach, często polewając wytwarzającym się sosem. W razie potrzeby podlać kilkoma łyżkami gorącej wody. Pod koniec skropić roladę brandy. podawać z ziemniakami i gotowanymi warzywami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8891/Rolada-z-indyka