Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
masło 30 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
bułki 100 gramów
mleko 100 mililitrów
pieczarki 250 gramów
wątróbki drobiowe 3 sztuk
masło 30 gramów
koniak 25 mililitrów
jajka 1 sztukWykonanie:Farsz: w ciepłym
mleku namoczyć
bułkę, oczyszczone
pieczarki oraz
wątróbki pokroić i smażyć na
maśle 5 minut, oprószyć
sola oraz
pieprzem, wymieszać z
koniakiem. Zdjąć z ognia, dodać
jajko oraz odciśnięta
bułkę i wymieszać.Farszem nadziać umytego, dużego
kurczaka i zszyć białą, bawełniana nicią. Włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem. Piec ok. 60 minut w gorącym piekarniku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: