Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarki 1 kilogramów
cebula 4 sztuk
kaszka kukurydziana 3/4 szklanek
mleko 1 szklanek
jajka 4 sztuk
Bułka tarka 3 łyżek stołowych
olej według uznania
Sól,
pieprz,
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:1.
Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i odparowujemy na suchej patelni, po czym wlewamy
olej i smażymy.2.
Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na
oleju.
Kaszkę moczymy w
mleku i odciskamy. Mieszamy z
pieczarkami, doprawiamy
solą i
pieprzem. Dodajemy
żółtka i miksujemy. Dodajemy ubitą wcześniej pianę z
białek, lekko mieszamy, dodajemy
natkę.3. Wkładamy do dwóch keksówek (napełniamy do połowy). Na wierzch kładziemy kilka wiurków
masła. Pieczemy 1h- 180st.CAutor: pawlo1404Zobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: