ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopieczarki 1 kilogramówcebula 4 sztukkaszka kukurydziana 3/4 szklanekmleko 1 szklanekjajka 4 sztukBułka tarka 3 łyżek stołowycholej według uznaniaSól, pieprz, natka pietruszki według uznaniaWykonanie:1. Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i odparowujemy na suchej patelni, po czym wlewamy olej i smażymy.2. Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Kaszkę moczymy w mleku i odciskamy. Mieszamy z pieczarkami, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy żółtka i miksujemy. Dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek, lekko mieszamy, dodajemy natkę.3. Wkładamy do dwóch keksówek (napełniamy do połowy). Na wierzch kładziemy kilka wiurków masła. Pieczemy 1h- 180st.CAutor: pawlo1404Zobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Potrawy z GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: