Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety z piersi indyka 6 sztuk
olej według uznania
pieczarki 10 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
mleko 0,75 szklanek
masło 3 łyżek stołowych
imbir 2 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
ziele angielskie według uznania
liść laurowy 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Filety mięsne oprószyć
solą oraz
pieprzem, obsmażyć na
oleju i zalać wrzącą
wodą tak, aby tylko przykrywała
mięso. Wrzucić kilka ziaren ziela i
listek laurowy. Dusić 25 minut pod przykryciem. Oczyszczone
pieczarki pokroić w plastry i zrumienić na
oleju. Duszone
mięso wyjąć na półmisek i trzymać w cieple. do wrzącego
wywaru dodać
czosnek,
imbir oraz
mleko i zagotować. Zasmażyć
mięso z
mąką, powoli wlać gorący
wywar, mieszając, gotować, aż sos zgęstnieje.
Mięso polać sosem i posypać
pieczarkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: