ßßß Cookit - przepis na Indyk z pieczarkami

Indyk z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z piersi indyka 6 sztuk
olej według uznania
pieczarki 10 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
mleko 0,75 szklanek
masło 3 łyżek stołowych
imbir 2 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
ziele angielskie według uznania
liść laurowy 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Filety mięsne oprószyć solą oraz pieprzem, obsmażyć na oleju i zalać wrzącą wodą tak, aby tylko przykrywała mięso. Wrzucić kilka ziaren ziela i listek laurowy. Dusić 25 minut pod przykryciem. Oczyszczone pieczarki pokroić w plastry i zrumienić na oleju. Duszone mięso wyjąć na półmisek i trzymać w cieple. do wrzącego wywaru dodać czosnek, imbir oraz mleko i zagotować. Zasmażyć mięso z mąką, powoli wlać gorący wywar, mieszając, gotować, aż sos zgęstnieje. Mięso polać sosem i posypać pieczarkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11316/Indyk-z-pieczarkami