Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pierś kurczaka 1 sztuk
kapusta pekińska 1 sztuk
grzyby leśne według uznania
papryka zielona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
bulion 1 szklanek
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso, obsypać
mąką, obsmażyć na rozgrzanym
oleju i przełożyć na talerz, a na pozostałym tłuszczu podsmażyć oczyszczoną, pokrojoną w ćwiartki
cebulę oraz rozdrobniony
czosnek. Ostudzone
mięso pokroić w kostkę, a wypłukane kilka sztuk
grzybów - w cienkie paski i wrzucić do smażącej się
cebuli, mieszając, dodać
mięso,
koncentrat pomidorowy,
bulion ( może być z kostki),
ziele angielskie oraz
liść laurowy. Dusić razem 15 minut, dodać oczyszczoną, pokrojoną
paprykę oraz poszatkowaną
kapustę. Dusić do miękkości warzyw, mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Uwagi:
Grzyby leśne można zastąpić
pieczarkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: