Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosznycle z sarny 800 gramówmarynata do
dziczyzny 1 sztuk
olej 0,5 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
czosnek 4 ząbki
liść laurowy 1 sztuk
rozmaryn 1 gałązkipodgrzybki 50 gramów
masło 50 gramów
wino białe 150 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso zalać gotową płynna marynatą, przykryć i na noc wstawić do lodówki. wyjąć z marynaty, osączyć, rozklepać tłuczkiem, oprószyć
solą oraz
pieprzem, obtoczyć w
mące i usmażyć z obu stron na rozgrzanym
oleju. Zrumienione zdjąć z patelni, a na pozostałym
oleju usmażyć drobno posiekany
czosnek. Włożyć znów sznycle, podlać kilkoma łyżkami
wody, dodać
liść laurowy i
rozmaryn. Dusić na małym ogniu pod uchylona pokrywka. Od czasu do czasu dolewać po odrobinie wrzącej
wody. Oczyszczone, grubo posiekane
grzybki przesmażyć na
maśle i przełożyć do
mięsa. Wlać
wino i dusić jeszcze 7 minut. Podawać z różnego rodzaju kluseczkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: