ßßß Cookit - przepis na Sarnina z grzybami

Sarnina z grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
sznycle z sarny 800 gramów
marynata do dziczyzny 1 sztuk
olej 0,5 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
czosnek 4 ząbki
liść laurowy 1 sztuk
rozmaryn 1 gałązki
podgrzybki 50 gramów
masło 50 gramów
wino białe 150 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso zalać gotową płynna marynatą, przykryć i na noc wstawić do lodówki. wyjąć z marynaty, osączyć, rozklepać tłuczkiem, oprószyć solą oraz pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Zrumienione zdjąć z patelni, a na pozostałym oleju usmażyć drobno posiekany czosnek. Włożyć znów sznycle, podlać kilkoma łyżkami wody, dodać liść laurowy i rozmaryn. Dusić na małym ogniu pod uchylona pokrywka. Od czasu do czasu dolewać po odrobinie wrzącej wody. Oczyszczone, grubo posiekane grzybki przesmażyć na maśle i przełożyć do mięsa. Wlać wino i dusić jeszcze 7 minut. Podawać z różnego rodzaju kluseczkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8923/Sarnina-z-grzybami