Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 500 gramów
ziemniaki 500 gramów
cebula 2 sztuk
marchewka 2 sztuk
mąka 4 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
pieczarki 200 gramów
czosnek 3 ząbki
liść laurowy 2 sztuk
rozmaryn 2 gałązki
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
bulion warzywny 2 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki i
marchew pokroić na plasterki. Umyte, osuszone
mięso pokroić w kostkę, oprószyć
solą,
pieprzem oraz
mąką, obsmażyć na
oleju razem z posiekaną
cebulą i rozdrobnionym
czosnkiem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Tak samo podsmażyć oczyszczone i pokrojone na cząstki
pieczarki,
marchewkę oraz
ziemniaki.
Pieczarki i warzywa dodać do
mięsa. Włożyć
listki laurowe i opłukane gałązki
rozmarynu. Wlać gorący
bulion (może być z kostki). Piec ok. 50 min pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przed podaniem posypać posiekaną
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: