ßßß Cookit - przepis na Gulasz z warzywami

Gulasz z warzywami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wołowe 500 gramów
seler naciowy 1 sztuk
marchewka 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
cebula 1 sztuk
grzyby suszone 50 gramów
rosół wołowy z kostki 1 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
liść laurowy 1 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyte grzyby namoczyć i po godzinie osączyć. Umyte i osuszone mięso pokroić w kawałki i smażyć na oleju do zrumienia ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla i zalać rosołem, dodać listek laurowy i odciśnięte z wody grzyby. dusić pod przykryciem 60 minut, na średnim ogniu.
Oczyszczona marchewkę pokroić w kostkę. Od selera ściąć zgrubiałą końcówkę korzenia, łodygi razem z liśćmi pokroić na półcentymetrowe kawałki, a czosnek drobno posiekać.
Gdy mięso zacznie mięknąć, dodać marchewkę, seler i czosnek. Dusić jeszcze 20 minut. Doprawić pieprzem i solą, usunąć listek laurowy.
Mąkę wymieszać z 2 łyżkami wody lub rosołu i połączyć z mięsem, zagotować.
Mięso wraz z sosem podawać z ugotowaną na sypko kaszą jęczmienną lub pęczakiem i surówką z białej kapusty.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4684/Gulasz-z-warzywami