Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wołowe 700 gramów
mąka według uznania
cebula 1 sztuk
ziele angielskie 3 sztuk
pieprz 4 ziarna
liść laurowy 1 sztuk
papryka mielona według uznania
sól według uznania
olej 1 łyżek stołowychWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pociąć w kostkę, oprószyć
mąką i obsmażyć na rozgrzanym
oleju. Przełożyć do szybkowara, dodać pokrojona w półplasterki
cebulę,
pieprz,
ziele angielskie,
liść laurowy. Oprószyć
solą oraz
papryką mieloną i zalać
wodą. Dusić 20 minut. Dodatek
piwa lub
wina sprawi, że
mięso szybciej skruszeje.Uwagi:
Mięso:
łopatka,
karkówka,
szponder lub mostek.
Mięso przed smażeniem można skropić
sokiem z cytryny,
winem lub
sosem sojowym, wtedy szybciej dojdzie.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: