Dziś kolejny test przypraw od firmy Skworcu . Tym razem na tapecie pojawiła się słodka wędzona papryka. Jestem nią zachwycona- nadaję świetny smak potrawom no i zawsze to jakiś dodatkowy składnik do pysznych gulaszów;)- 1 kg wołowiny- 2 papryki słodkie - czerwona i żółta- 1 czerwona papryczka chili- 2 cebule- sól, pieprz, papryka wędzona w proszku, cząber, listki laurowe, ziele angielskie do smaku- mąka do obtoczenia mięsa- 1 łyżka masła- 2 łyżki olejuMięso myjemy, kroimy w kawałeczki i obsypujemy mąką- tylko tyle , żeby każdy kawałeczek był w miarę równomiernie obtoczony w mące. Obsmażamy mięso na oleju i przekładamy do garnka.Cebulę obieramy i kroimy w piórka, papryki pozbawiamy gniazd nasiennych ( zwłaszcza chili) i kroimy w kostkę. Masło rozgrzewamy na patelni i chwilę podsmażamy na nim cebulkę i paprykę. Jak tylko cebulka się zeszkli od razu dodajemy wszystko do mięsa. Zalewamy wszystko wodą ale tylko tyle, żeby przykryć mięso. Dodajemy listki laurowe i ziele angielskie i na małym ogniu dusimy do miękkości . Pod koniec duszenia przyprawiamy do smaku.